Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · Any 2022
    • Memòria · 2003-2022
  • RECEPTES DE CUINA
    • Centenàries >
      • Conill a l'estil Boada
      • Suprema de lluç a la Torre del Breny
      • Patates i bolets a la Vallhonesta
      • Conill (o colomins) amb suc del Pla de Bages
      • Cargols a la Vallhonesta
      • Cargols a l'estil Boada
      • La pala ferroviària
      • Conill a la míquili-mòquili
    • Mensuals >
      • La meva "Caldereta de llamàntol"
      • Torró de xocolata (cruixent)
      • Canelons farcits de paté
      • Truita de patates al forn
      • Conill amb xocolata
      • Mandonguilles de calamar, porc ibèric i pinyons
      • Pastís de pinya colada
      • Llenties pardines amb verdures i xoriç
      • Gelatina de iogurt amb culís de maduixa
      • Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri
      • Canelons d'estiu
      • Risotto de carxofes i gírgoles
      • Cuixes de pollastre amb gambes
      • El piano del Bages
      • Gaspatxo català
      • Amanida d'arròs amb mango i maduixes
      • Mongetes estofades amb bolets i mero
      • Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes
      • Lasanya de bolets
      • Trinxat de la Cerdanya
    • Aplec del Conill >
      • Conill amb compota de fruites
      • Conill al romaní amb cervesa i bolets shiitake
      • Conill a l'antiga
      • Conill a l'essència de la nostra terra
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2003
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2021
      • 2022
    • Cartells >
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2020
      • 2021
      • 2022
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2003-2005
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2021-2025
  • CONTACTE
  • Mensuals

Receptes de cuina · Centenàries

RECEPTES DE CUINA

Suprema de lluç a la Torre del Breny

Ingredients:
  • 1 lluç (aprox. 1 kg)
  • 1 dotzena de panses per comensal
  • 1 dotzena d'ametlles
  • 1 dotzena d'avellanes
  • 2 alls
  • 1 ou
  • Unes fulles de julivert
  • Oli, sal, canyella en pols
  • Farina
  • Pebre negre
  • Suc de llimona
Vertical Divider

Preparació:
  • Escollirem un lluç d’un quilo de pes, que una vegada net i separat el cap el tallarem en dotze rodanxes. Després prepararem per a cada comensal una dotzena de panses i un ou bullit. Les rodanxes de lluç, assaonades amb sal i suc de llimona, es passen per farina i es fregeixen a la paella amb abundant oli molt calent. Ja fregides i escorregut l’ oli, es passen en una cassola de terra envernissada interiorment i s’hi tiren les panses (sense cues ni pinyols), que ja tindrem netes i escaldades.
  • Tot seguit es fa una picada al morter amb dos alls, unes fulles de julivert, una dotzena d’ ametlles i una d’ avellanes (les dues coses torrades o pelades), canyella amb pols i pebre negre mòlt, poquet de cada espècia. Quan aquest ingredients formin una pasta, tirarem l’oli sobrant de fregir el lluç, més una regular quantitat d’aigua bullent.
  • Aquesta salsa s’escampa pel damunt del peix perquè obtingui més cos durant la cocció, que ha de ser lenta i a cassola tapada durant deu minuts.
  • Se serveixen col·locat en una plata i adornat amb un ou bullit partit per la meitat per a cada persona.
Notes complementàries:
Aquesta recepta va ser cuinada pel nostre cuiner Xavier Casals i Ramos en motiu de la Setmana de la Cultura del 2008 a la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · Any 2022
    • Memòria · 2003-2022
  • RECEPTES DE CUINA
    • Centenàries >
      • Conill a l'estil Boada
      • Suprema de lluç a la Torre del Breny
      • Patates i bolets a la Vallhonesta
      • Conill (o colomins) amb suc del Pla de Bages
      • Cargols a la Vallhonesta
      • Cargols a l'estil Boada
      • La pala ferroviària
      • Conill a la míquili-mòquili
    • Mensuals >
      • La meva "Caldereta de llamàntol"
      • Torró de xocolata (cruixent)
      • Canelons farcits de paté
      • Truita de patates al forn
      • Conill amb xocolata
      • Mandonguilles de calamar, porc ibèric i pinyons
      • Pastís de pinya colada
      • Llenties pardines amb verdures i xoriç
      • Gelatina de iogurt amb culís de maduixa
      • Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri
      • Canelons d'estiu
      • Risotto de carxofes i gírgoles
      • Cuixes de pollastre amb gambes
      • El piano del Bages
      • Gaspatxo català
      • Amanida d'arròs amb mango i maduixes
      • Mongetes estofades amb bolets i mero
      • Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes
      • Lasanya de bolets
      • Trinxat de la Cerdanya
    • Aplec del Conill >
      • Conill amb compota de fruites
      • Conill al romaní amb cervesa i bolets shiitake
      • Conill a l'antiga
      • Conill a l'essència de la nostra terra
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2003
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2021
      • 2022
    • Cartells >
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2020
      • 2021
      • 2022
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2003-2005
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2021-2025
  • CONTACTE
  • Mensuals