Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · Any 2022
    • Memòria · 2003-2022
  • RECEPTES DE CUINA
    • Centenàries >
      • Conill a l'estil Boada
      • Suprema de lluç a la Torre del Breny
      • Patates i bolets a la Vallhonesta
      • Conill (o colomins) amb suc del Pla de Bages
      • Cargols a la Vallhonesta
      • Cargols a l'estil Boada
      • La pala ferroviària
      • Conill a la míquili-mòquili
    • Mensuals >
      • La meva "Caldereta de llamàntol"
      • Torró de xocolata (cruixent)
      • Canelons farcits de paté
      • Truita de patates al forn
      • Conill amb xocolata
      • Mandonguilles de calamar, porc ibèric i pinyons
      • Pastís de pinya colada
      • Llenties pardines amb verdures i xoriç
      • Gelatina de iogurt amb culís de maduixa
      • Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri
      • Canelons d'estiu
      • Risotto de carxofes i gírgoles
      • Cuixes de pollastre amb gambes
      • El piano del Bages
      • Gaspatxo català
      • Amanida d'arròs amb mango i maduixes
      • Mongetes estofades amb bolets i mero
      • Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes
      • Lasanya de bolets
      • Trinxat de la Cerdanya
    • Aplec del Conill >
      • Conill amb compota de fruites
      • Conill al romaní amb cervesa i bolets shiitake
      • Conill a l'antiga
      • Conill a l'essència de la nostra terra
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2003
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2021
      • 2022
    • Cartells >
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2020
      • 2021
      • 2022
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2003-2005
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2021-2025
  • CONTACTE
  • Mensuals

Receptes de cuina · Mensuals

RECEPTES DE CUINA

Gelatina de iogurt amb culís de maduixa

Ingredients per la gelatina:
  • 4 iogurts naturals
  • 200 gr. de sucre
  • 6 fulles de gelatina
  • 400 ml. de nata
Ingredients per la culís de maduixa:
  • 300 gr. de maduixes
  • 150 gr. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
Vertical Divider

Picture

Preparació:
Per a la gelatina:
  • Barregem en un bol els iogurts amb sucre.
  • Posem les fulles de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
  • Posem a bullir 125 gr. de nata i afegim la gelatina tot remenant amb el batidor fins que la gelatina estigui ben desfeta.
  • Separem del foc i afegim els iogurts a la nata calenta i seguim remenant.
  • Muntem la resta de la nata i l'afegim al bol amb els iogurts i la nata amb la gelatina.
  • Un cop barrejat, ho posem en un motlle.
  • El deixem reposar a la nevera durant 24 hores.
Per al culís de maduixa:
  • Rentem les maduixes i deixem que s'escorrin una mica.
  • Les tallem i les triturem.
  • Quan estan ben triturades, les passem per un colador xinès perquè no quedin llavors i les reservem.
  • Bullim el sucre amb l'aigua per fer un almívar que ha de quedar molt líquid i blanquinós.
  • Barregem l'almívar amb les maduixes.
  • Ho posem a la nevera i ho deixem reposar de 12 a 24 hores.
Només falta muntar el plat!
  • Ara hem de deixar anar la nostra imaginació i fer el muntatge que més ens agradi. Aquí tens un parell de propostes:
  1. Posarem un tall de gelatina en un plat sobre un llit de culís de maduixa.
  2. Posarem un tall de gelatina i el decorarem amb el culís de maduixa per sobre.
Espero que us agradi! A casa l'hem trobat exquisit i refrescant! Bon profit!
Notes complementàries:
Hola! Sóc en Bernat! Tinc 13 anys i fa poc vaig fer un treball de síntesi a l'escola sobre cuina i he descobert una recepta de postres per llepar-se els dits!
Autor/a: Bernat Grauvilardell
Mes: Maig del 2011
Font:


Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · Any 2022
    • Memòria · 2003-2022
  • RECEPTES DE CUINA
    • Centenàries >
      • Conill a l'estil Boada
      • Suprema de lluç a la Torre del Breny
      • Patates i bolets a la Vallhonesta
      • Conill (o colomins) amb suc del Pla de Bages
      • Cargols a la Vallhonesta
      • Cargols a l'estil Boada
      • La pala ferroviària
      • Conill a la míquili-mòquili
    • Mensuals >
      • La meva "Caldereta de llamàntol"
      • Torró de xocolata (cruixent)
      • Canelons farcits de paté
      • Truita de patates al forn
      • Conill amb xocolata
      • Mandonguilles de calamar, porc ibèric i pinyons
      • Pastís de pinya colada
      • Llenties pardines amb verdures i xoriç
      • Gelatina de iogurt amb culís de maduixa
      • Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri
      • Canelons d'estiu
      • Risotto de carxofes i gírgoles
      • Cuixes de pollastre amb gambes
      • El piano del Bages
      • Gaspatxo català
      • Amanida d'arròs amb mango i maduixes
      • Mongetes estofades amb bolets i mero
      • Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes
      • Lasanya de bolets
      • Trinxat de la Cerdanya
    • Aplec del Conill >
      • Conill amb compota de fruites
      • Conill al romaní amb cervesa i bolets shiitake
      • Conill a l'antiga
      • Conill a l'essència de la nostra terra
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2003
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2021
      • 2022
    • Cartells >
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2020
      • 2021
      • 2022
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2003-2005
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2021-2025
  • CONTACTE
  • Mensuals