Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE

RECEPTES DE CUINA · ALTRES

RECEPTES DE CUINA

RAVIOLIS DE MARISC AMB CREMA D'ALLS TENDRES I OLI DE CURRI

Ingredients per a 4 persones:
  • Fulles de ruca
  • Anelles de ceba tendra
  • Dauets de tomàquet
  • Parmesà ratllat
  • Un grapat de pinyons torrats
  • Porradell picat
Per als raviolis:
  • 24 plaques de pasta Wonton
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 porro petit
  • 1 pastanaga
  • 1 branqueta d'api
  • 3 grans d'all
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 150 gr. de rap
  • 200 gr. de cua de llagostí
  • Porradell picat
  • 300 gr. de gambes
  • Sal
  • 1 copeta de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Julivert
Per a la salsa d'alls:
  • 1 manat d'alls tendres
  • 300 ml. de nata líquida
  • Sal
  • Pebre
  • Un bocí de mantega
Per a l'oli de curri:
  • 100 ml. d'oli de gira-sol
  • 2 cullerades de curri
  • Sal
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • Per als raviolis: piqueu les verdures ben petites i sofregiu-les. Afegiu-hi el marisc i el peix net i picat. Deixeu-ho sofregint fins que el peix perdi el suc que ell mateix treu. Afegiu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi la salsa de tomàquet i finalment salpebreu-ho i afegiu-hi el porradell i el julivert. Col·loqueu una mica de farciment al mig de cada placa de pasta, tanqueu-la donant-hi forma i segelleu-la amb una mica d’aigua. Poseu a coure els raviolis en aigua bullent 2 min i escorreu-los.
  • Per a la salsa d’alls: sofregiu l’all tendre tallat finament amb la mantega sense que agafi color. Afegiu-hi la nata i poseu-ho a reduir 10 min a foc lent. Tritureu-ho amb la Thermomix i salpebreu-ho.
  • Per a l’oli: infusioneu el curri amb l’oli amb un xic de sal. Muntatge: disposeu 6 raviolis a cada plat i cobriu-los amb la salsa. Acabeu-ho amb ruca, ceba, tomàquet, pinyons, parmesà i porradell. Amaniu-ho amb un raig d’oli de curri.
Autor/a: Paula Casanovas, Felip Planas
Mes: Juny del 2011
Font: http://www.cuina.cat

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE