ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Altres

Mandonguilles de conill amb salsa de xocolata

Ingredients (per a 6 persones):
  • 1,4 kg. de carn picada de conill
  • 700 gr. de cansalada
  • 4 ous
  • Pa ratllat
  • 400 gr. de pinyons
  • Farina
  • Sal
  • Julivert Oli
Salsa de xocolata
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 1 raig de vi negre
  • 50 gr. de mantega
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • Sal
  • Oli
  • 1 l. de brou de carn
  • Xocolata a la pedra
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • En un bol posem la carn, l'ou, el pa ratllat, els pinyons, la sal i una mica de julivert i ho barregem bé.
  • Un cop ben barrejat, agafem porcions d'aquesta mescla i anem fent la forma de les mandonguilles i les enfarinem.
  • Fregim les mandonguilles amb abundant oli d'oliva fins que estiguin ben dauradetes.
Salsa:
  • Tallem les verdures a quadrets uniformes.
  • En una paella amb oli sofregim els alls a foc mig i quan estiguin dauradets hi afegim el porro, la ceba i les pastanagues.
  • Cuinem les verdures procurant que quedin cruixents i quan estiguin fetes, afegim el vi negre i el deixem reduir fins que s'evapori tot l'alcohol.
  • Incorporem el brou i deixem que evapori.
  • Un cop el brou ja ha evaporat i els ingredients s'han espesat és el moment de triturar-ho tot i passar-ho per un colador.
  • Ja tenim la salsa homogénea i podem incorporar el cacao en pols utilitzant un tamís per evitar grumolls o la xocolata a la pedra tallada a trossets petits. És important també que no deixem de remoure tota la salsa durant uns minuts.
  • Afegim la mantega per donar-li una tonalitat més brillant a la nostra salsa.
  • Podem afegir les mandonguilles i que es cuini tot junt un minuts conjuntament.
Notes complementàries:
Aquesta recepta va ser cuinada per la xerrada que es va fer sobre "La xocolata" amb l'Enric Rovira el dia 1 d'octubre del 2025 dins dels actes del IV Aplec del Conill.
RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly