ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Altres

Gaspatxo català

Ingredients:
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd prim
  • 1 ceba blanca
  • 1 cogombre
  • 4 tomàquets ben madurs
  • 4 cullerades de vinagre de xerès
  • 150 gr. de mongetes cuites
  • 3 cullerades d'allioli
  • 1 arengada salada
  • Crostons de pa fregit
  • Aigua
  • Sal
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • Posa tots els ingredients a la cassola o recipient que hagis triat. Les verdures (el tomàquets, els pebrots i el cogombre) han d'estar rentades i el cogombre i la ceba pelada. No t'oblidis de l'oli, el vinagre i la sal . En aquest punt en lloc de posar-hi pa, com es faria en el típic gazpacho andaluz, nosaltres posarem les mongetes i l'allioli.
  • Agafa la batedora elèctrica i... a l'atac! Vés en compte, però, de no esquitxar totes les parets!!! Si has triat un recipient o una olla que sigui profunda, tens menys possibilitats d'embrutar-ho tot quan la batedora entrebanqui amb algun tros d'ingredient més gran.
  • Un cop has batut bé tots els ingredients i ja no queda cap tros ni grumoll, fes passar el gaspatxo pel passapuré per treure la pell i les llavors del tomàquet i del pebrot.
  • El gaspatxo ja està fet! Només cal que el tastis i si creus que ha quedat espès, hi afegeixis aigua, o si ha quedat soso, hi posis una mica més de sal. Després posa'l a la nevera i deixa'l refredar durant unes hores.
  • Serveix el Gaspatxo en bols o plats de sopa i en anar-ho a servir si afegeix l'arengada (un cop rentada i neta de pell i espines, tallada tiretes ben fines) pel damunt juntament amb el pa fregit.Si voleu que el pa fregit no agafi molt oli, es congela abans de fregir-lo posant-lo a la paella directament amb molt poc oli sal i pebre i remenant constantment fins que sigui rosset. En lloc de l'arengada es pot utilitzar anxoves de l'Escala ben dessalades, eixugades i marinades amb oli d'oliva.
Notes complementàries:
El gaspatxo és un d’aquells plats que quan arriba l’estiu podem trobar en tots els menús de restaurants i en moltes llars. És fresc, digestiu, té moltes vitamines, es fa amb ingredients de la temporada i es prepara en un obrir i tancar d’ulls. El gaspatxo, però, és també una d’aquelles receptes que cada cuiner fa a la seva manera. Els ingredients bàsics acostumen a ser el tomàquet, el cogombre i el pebrot, però hi ha qui li posa també pa o qui prefereix fer-lo sense pebrot, perquè sigui més suau.
Autor/a: Nelia
Mes: Juliol del 2010
Font: http://www.lesmevesreceptes.com/

RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly