Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE

RECEPTES DE CUINA · APLEC DEL CONILL

RECEPTES DE CUINA

CONILL ENROMESCAT AMB RATAFIA I NOUS

2023

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 kg. de conill tallat a trossets amb el seu fetge
  • Sal, pebre
  • Llard de porc i oli d'oliva
  • Nyores en remull
  • Tomàquets pera madurs
  • 10 gr. de nous
  • 30 gr. d'ametlles torrades
  • 1/2 llesca de pa sec, torrat i fregit
  • 1 ceba mitjana
  • Alls escalivats
  • 1 got de ratafia
  • 2 gots de caldo fet amb els ossos i el cap del conill prèviament rossejats i amb verduretes i unes boletes de ginebró
  • Unes gotes de vinagre de vi
  • 2 o 3 boletes de ginebró
  • Una branqueta petita de farigola
  • 1 bitxo si es vol un toc picant
  • 8 patates petites
  • Pastanaga
  • 3 o 4 porros
  • 1 pot de mongetes del ganxet
Vertical Divider
Imagen
Picture
Preparació:
  • Posem sal i pebre al conill i el daurem en una cassola amb oli i llard de porc aromatitzat amb mitja cabeça d'alls que hem refregat per la cassola prèviament.
  • Quan el conill ja està ros, el traiem de la cassola i el reservem.
  • Amb l'oli de fregir el conill sofregim la ceba tallada petita fins que sigui ben caramelitzada i la reservem juntament amb el conill.
  • Preparem la picada posant les nous i les ametlles, mig all cru, els tomàquets escalivats pelats, la polpa de les nyores que hem tret rascant la pell amb una cullera, els alls escalivats sense pell, el pa i una mica de sal i pebre.
  • Arribat a aquest punt, reservem unes dues cullerades d'aquesta picada en un bol i la resta, la posem a la cassola juntament amb el conill i la ceba reservats, deixant-la sofregir uns minuts. Abans de posar la picada, li hem afegit el got de ratafia perquè perdi l'alcohol.
  • Triturem amb la batedora el fetge amb una mica de caldo i l'afegim a la cassola i ho remenem afegint les boletes de ginebró i una branqueta de farigola.
  • Afluixem el foc i el deixem coure a foc suau i quan comenci a estar tou el conill, incorporem les patates, les pastanagues i les mongetes, i ho deixem fent xup-xup fins que tot sigui cuit.
  • Abans de treure la cassola del foc, s'ha de provar de punt.
  • Paral·lelament a tot això, es bullen o es fan al vapor els porros i quan siguin tous es treuen i es reserven fins que faltin 20 minuts per posar el plat a la taula, moment en que els farem a la planxa amb una mica de llard de porc.
  • Un cop tenim el conill enromescat al plat, s'hi posen els porros talladets al gust, decorant el plat posant punts de les dues cullerades de la picada reservades a la que li hem afegit oli, vinagre, sal i pebre al gust.
II Aplec del Conill - 8 d'octubre del 2023
Nom de la colla:
Rosa i Isabel
Responsable: Rosa Travila

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE