ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Aplec del Conill · 2025

Conill de Festa Major

Ingredients:
  • 4 cullerades d'oli
  • 1 conill trossejat
  • 1 tros de cansalada viada
  • 1 ceba tendre
  • 1 ceba normal
  • 4 grans d'all
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • Pols de cep o bolet sec hidratat
  • 1/2 presa de xocolata (a gust)
  • Sal
  • Sucre
  • 250 ml. d'aigua aproximadament
Per la picada:
  • 4 ametlles torrades
  • 1 pa fregit
  • Julivert
  • 1 copeta de conyac
Vertical Divider
Imagen
Picture
Preparació:
  • Posar 3 cullerades d'oli a la cassola i afegir la cansalada viada a trossos grossos. Posem 2 alls aixafats, el romaní i el  llorer i quan els alls estiguin daurats, els traiem juntament amb el llorer i el romaní.
  • Afegim una llesca de pa, els menuts del conill (ronyó i fetge) i ho daurem. Quan estigui fet, ho retirem i afegim el conill trossejat i salpebrat.
  • Un cop enrossit, tirem la ceba i el pebrot verd ben picat. Quan estiguin dauradets, afegim la pols de bolet i dos alls més ratllats.
  • Després d'un parell de minuts, incorporem dos tomàquets ratllats i quan s'ha evaporat l'aigua afegim la xocolata, la picada amb l'all que teníem reservat, les ametlles, el pa torrat, els menuts del conill, el julivert, un raig de conyac, sal i sucre.
  • Ho remenem bé i afegim 250 ml. d'aigua i ho tapem.
  • Ho deixem coure uns 25 minuts fins que el conill sigui tou i ho remenem de tant en tant.
  • Si cal, rectifiquem de sal i sucre. 
IV Aplec del Conill - 12 d'octubre del 2025
Responsable: Quim Casajuana Riera

RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly