ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Aplec del Conill · 2025

Conill amb castanyes i bolets

Ingredients per a 4-6 persones:
  • 1 conill d'1,5 kg. amb el fetge
  • Un vas de 250 ml. de brou de rostir els ossos del conill o brou de pollastre
  • Oli d'oliva verge extra i llard de porc (150 ml. en total)
  • 250-300 gr. de castanyes
  • 300 gr. de bolets ben nets
  • 500 gr. de ceba de Figueres
  • Un porro mitjà
  • 250 gr. de tomàquets madurs
  • 150 gr. de pastanagues
  • Un tros d'api
  • Tres o quatre grans d'all
  • Llorer
  • Orenga
  • Farigola
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • 60 ml. de vi ranci
  • 60 ml. de conyac
Vertical Divider
Imagen
Picture
Preparació:
  • Feu un tall a les castanyes i poseu-les a bullir amb aigua i sal durant vint minut. Peleu-les i reserveu-les.
  • Salteu els bolets en una paella amb una mica d'oli i quan estiguin al punt, afegiu un polsim de sal i pebre negre. Apagueu el foc i els reserveu.
  • La nit abans, poseu el conill en adob amb totes les herbes, el vi ranci i el conyac.
  • L'endemà, traieu el conill de l'adob i s'eixuga bé i es rosteix amb oli i llard de porc i incloem el fetge, la sal i el pebre i quan estigui fet també el podem reservar.
  • Fem una picada amb alls, julivert i el fetge i la reservem.
  • Amb el mateix oli on hem fet el conill, ofeguem la ceba i el porro tallat ben petit i les pastanagues tallades a rodelles més aviat fines. També afegim el tomàquet i un cop estigui tot sofregit, afegim un got de brou i ho deixem coure tot uns 20 minuts.
  • Passats aquests minuts, triturem la salsa i la colem. L'afegim a la cassola i aboquem el conyac i el vi de l'adob.
  • Ho deixem fer xup-xup a foc lent durant uns 30 minuts. Si encara no és cuit el podem deixar una mica més.
  • Un cop cuit, afegim la picada, les castanyes i els bolets i ho deixem uns 10 minuts a foc suau tot junt.
  • Quan estigui fet, el podem deixar reposar una estona i més bo ens quedarà.
IV Aplec del Conill - 12 d'octubre del 2025
PRIMER PREMI
Responsable: Rosa Travila

RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly