ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Centenàries

Conill a la míquili-mòquili

Ingredients per a 4 persones:
  • Un conill d'1 kg
  • 500 gr. de ceba
  • Una cabeça d'alls
  • Un ramat d'herbes (llorer, farigola, sajolida i orenga)
  • Oli
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre
Vertical Divider
Picture
Elaboració:
  • En una cassola de fang posem a rostir el conill, en 10 o 12 talls, salpebrat i amb les herbes, sense que es cogui massa.
  • Tallem a trossos la ceba, pelem els alls i els tallem en làmines. Ho piquem tot amb el morter fins que quedi ben trinxat i hi posem un bon raig d'oli.
  • Quan el conill està rostit, hi tirem la ceba i l'all que hem trinxat i un rajolinet d'aigua.
  • Ho deixem coure molt lentament durant uns tres quarts d'hora, removent de tant en tant i rectificant de sal.
L'any 1999 en una conversa a casa seva, explicava la Paquita Soldevila que el conill a la míquili-mòquili ja el feia la seva àvia Maria Marcet Asmet, que vivia a Cal Docte, una casa que hi ha prop del camí que va de la Torre del Breny a la Fàbrica Sant Jaume, a Boades, coneguda també com a Cal Cuixes del Riu, i que actualment és Cal Frias. En aquesta casa, que era propietat d'un tal Elies o Eloi Docte, s'hi havia establert l'avi de la Paquita. La Maria Marcet procedia de la Règola (Noguera), un poble situat als peus de la Serra del Montsec. No queda clar si l'àvia Maria havia après a fer aquest plat aquí o si ja el coneixia abans de venir. Segons deia la Paquita, el conill a la míquili-mòquili no és un plat complicat, però demana molta paciència. Els ingredients utilitzats donen al conill un gust intens i fan una salsa caldosa que equilibra la sequedat de la carn del conill. En època de sega era força habitual que les mestresses preparessin aquest plat com a berenar dels segadors.
  • Recepta presentada al 1r. Aplec del Conill, el 9 d'octubre del 2022 a la Plaça Catalunya de Sant Vicenç de Castellet.
  • Recuperada de l'oblit la recepta del conill a la míquili-mòquili, un emblema de la nostra cuina local.
RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly