CONILL A LA MÍQUILI-MÒQUILI
Ingredients per a 4 persones:
Vertical Divider
|
Elaboració:
|
L'any 1999 en una conversa a casa seva, explicava la Paquita Soldevila que el conill a la míquili-mòquili ja el feia la seva àvia Maria Marcet Asmet, que vivia a Cal Docte, una casa que hi ha prop del camí que va de la Torre del Breny a la Fàbrica Sant Jaume, a Boades, coneguda també com a Cal Cuixes del Riu, i que actualment és Cal Frias. En aquesta casa, que era propietat d'un tal Elies o Eloi Docte, s'hi havia establert l'avi de la Paquita. La Maria Marcet procedia de la Règola (Noguera), un poble situat als peus de la Serra del Montsec. No queda clar si l'àvia Maria havia après a fer aquest plat aquí o si ja el coneixia abans de venir. Segons deia la Paquita, el conill a la míquili-mòquili no és un plat complicat, però demana molta paciència. Els ingredients utilitzats donen al conill un gust intens i fan una salsa caldosa que equilibra la sequedat de la carn del conill. En època de sega era força habitual que les mestresses preparessin aquest plat com a berenar dels segadors.
- Recepta presentada al 1r. Aplec del Conill, el 9 d'octubre del 2022 a la Plaça Catalunya de Sant Vicenç de Castellet.
- Recuperada de l'oblit la recepta del conill a la míquili-mòquili, un emblema de la nostra cuina local.