Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE

RECEPTES DE CUINA · CENTENÀRIES

RECEPTES DE CUINA

CARGOLS A L'ESTIL BOADA

Ingredients:
  • 2 kg. de cargols (dejunats i nets)
  • 125 gr. de cansalada viada
  • 250 gr. de botifarra blanca
  • 125 gr. de pernil magre
  • 100 gr. de pinyons torrats i pelats
  • 1 o 2 rovells d'ou
  • Menta fresca
  • Farina
  • Llard
  • Oli, sal, pebre negre en pols
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • Prescindirem dels detalls que hem explicat altres vegades, com és el de fer-los dejunar, netejar-los diferents vegades i posar-los a coure en aigua freda, amb algun llegum, llorer, farigola, etc., en poca quantitat.
  • Posarem una cassola al foc amb una cullerada sopera d’oli i un altre de llard; es comença per fregir 125 grams de cansalada viada tallada a bocinets. Quan la cansalada estigui ben fregida, o més ben dit enrossida, s’ afegeixen 125 grams de pernil magre i 250 grams de botifarra blanca, totes dues coses tallades a petits bocins. Quan tot això quedi ben assaonat, es tiren els cargols, que ja hauran estat cuits a banda, s’ assaonen bé, es remouen i s’afegeix pebre negre en pols (perquè siguin un punt picants), un xic de menta fresca i una cullerada grossa de farina. Es remena amb la paleta i es cobreix amb brou senzill; si no en tenim, podem desfer dos cubets de brou amb més de mig litre d’ aigua bullent i resulta el millor brou familiar.
  • Continuem amb els cargols. Es remou tot el guisat, s’hi afegeixen 100 grams de pinyons torrats i pelats i es deixa coure amb la cassola tapada o ben a poc a poquet fins que la salsa quedi força espessa. Aquesta és la característica d’aquest guisat de cargols.
  • Es rectifica de sal.
  • Es tindran preparats un o dos rovells d’ou desfets amb una cullerada de brou i, quan faltin pocs moments per servir-lo, s’ hi tiren, sacsejant bé la cassola, amb l’objectiu que els rovells quedin ben units a la salsa i queden disposats per menjar-los.
Notes complementàries:
Aquesta recepta va ser cuinada pel nostre cuiner Xavier Casals i Ramos en motiu de la Setmana de la Cultura del 2006 a la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE