ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'Homenatge al Porc
    • L'Aplec del Conill
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE
ASSOCIACIÓ CULTURAL I GASTRONÒMICA CEPS I MANDUCA

Receptes de cuina · Centenàries

Cargols a la Vallhonesta

Ingredients:
  • 2 kg. de cargols (dejunats i nets)
  • 250 gr. de costella de porc
  • 250 gr. de botifarra negra
  • 75 gr. de pernil salat
  • 200 gr. de pinyons pelats
  • Oli, sal, pebre negre i farina
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • Posarem una cassola de terra al damunt d’un bon foc juntament amb una tasseta d’oli i 250 grams de cap de costella de porc salada i tallada a trossets. Ho deixarem sofregir fins que el cap de costella desprengui tot el greix; aconseguit això, afegirem a la cassola 250 grams de botifarra negra tallada a rodanxes primes, 75 grams de pernil tallat a bocins, i ho sofregim tot junt.
  • Quan ja estigui sofregit, s'hi tiren dos quilos de cargols lleugerament empolsats amb pebre negre; es deixa bullir sense oblidar-se de continuar remenant, s’agafa una cullerada de farina i s’hi tira pel damunt i es remou fins que la farina agafi una mica de color, i aconseguit aquest punt es cobreixen els cargols amb aigua o bé amb un brou senzill.
  • Es deixen bullir lentament, amb 200 grams de pinyons pelats, i es rectifica de sal. Passats uns vint minuts d’ ebullició, ja es poden portar a taula.
  • Aquest cargols són molt gustosos i, com veieu, sense exageració de salsa.
Notes complementàries:
Aquesta recepta va ser cuinada pel nostre cuiner Xavier Casals i Ramos en motiu de la Setmana de la Cultura del 2004 a la plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.
RECEPTES DE CUINA
Picture

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly