Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE

RECEPTES DE CUINA · ALTRES

RECEPTES DE CUINA

CANELONS FARCITS DE PATÉ

Ingredients per a 4 persones:
  • 20 plaques de canelons
  • 100 gr. de paté
  • 2 cebes tendres
  • 500 gr. de carn picada de vedella
  • 2 grans d'all
  • 2 pastanagues
  • Formatge ratllat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Per a la beixamel:
  • 3/4 l. de llet freda
  • 2 cullerades de farina
  • 50 gr. de mantega
  • 2 cullerades d'oli
Vertical Divider
Picture
Preparació:
  • Per començar prepararem el farcit, picarem bé les cebes, els alls i les pastanagues, jo ho he triturat perquè quedi més fi, i ho sofregirem amb una mica d'oli. Passats uns 5-10 minuts hi afegim el paté i la carn picada i deixem coure uns 10-15 minuts més, fins que la carn quedi cuita.
  • Courem les plaques dels canelons. Un cop cuites les escorrerem. Anirem agafant porcions de la carn picada amb les verdures i anirem fent els canelons i els anirem col·locant en una safata per el forn que prèviament haurem pintat amb mantega. Un cop tinguem els canelons llestos procedirem a fer la beixamel.
  • En una paella hi posarem a desfer la mantega juntament amb l'oli, un cop sigui desfeta afegirem la farina i remenem amb una cullera de fusta procurant que no quedin grumolls.
  • Anirem afegint la llet de mica en mica i remenant sense parar. Un cop haguem afegit tota la llet bullirem uns 6-8 minuts a foc mig. Segons com vulguem la beixamel, si més líquida o espessa doncs afegirem una mica més de llet o per el contrari deixarem coure una mica més.
  • Un cop tinguem llesta la beixamel, la posem per sobre dels canelons i ho repartim bé, seguidament el formatge ratllat i gratinarem fins que siguin al nostre gust.
Autor/a: Meri Cuinetes
Mes: Febrer del 2012
Font: http://www.receptes.cat

Associació Cultural i Gastronòmica CEPS I MANDUCA
Pl. de la Generalitat. Edifici de Cal Soler · 08295 Sant Vicenç de Castellet

Proudly powered by Weebly
  • INICI
  • HISTÒRIA
    • Estatuts de l'entitat
  • ACTIVITATS
    • Calendari · 2025
    • Memòria · 2003-2025
    • La trobada de plaques
    • La calçotada popular
    • L'homenatge al porc
    • L'aplec del conill >
      • IV Aplec del Conill · 2025 >
        • Concurs de cartells 2025
        • Literatura eròtica 2025
  • RECEPTES DE CUINA
    • Receptes · Aplec del Conill
    • Receptes centenàries
    • Altres receptes
  • GALERIA
    • Aplec del Conill
    • Assemblees
    • Calçotada popular
    • Celebracions i festes
    • Conferències i xerrades
    • Excursions i sortides
    • Fires i festes populars
    • Homenatge al porc
    • Sopars, dinars i maridatges
    • Tastets populars
    • Tastos, cursos i cates
    • Trobades de plaques
  • PAPERERIA
    • Programes de mà >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
    • Cartells >
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
    • Cursos i dossiers >
      • Tast de formatges
      • El món de la cervesa
      • Tast de xocolates
      • Taller de pa artesanal
      • Taller de cuina
  • SALA DE PREMSA
    • Anys 2021-2025
    • Anys 2016-2020
    • Anys 2011-2015
    • Anys 2006-2010
    • Anys 2003-2005
  • CONTACTE