Per començar prepararem el farcit, picarem bé les cebes, els alls i les pastanagues, jo ho he triturat perquè quedi més fi, i ho sofregirem amb una mica d'oli. Passats uns 5-10 minuts hi afegim el paté i la carn picada i deixem coure uns 10-15 minuts més, fins que la carn quedi cuita.
Courem les plaques dels canelons. Un cop cuites les escorrerem. Anirem agafant porcions de la carn picada amb les verdures i anirem fent els canelons i els anirem col·locant en una safata per el forn que prèviament haurem pintat amb mantega. Un cop tinguem els canelons llestos procedirem a fer la beixamel.
En una paella hi posarem a desfer la mantega juntament amb l'oli, un cop sigui desfeta afegirem la farina i remenem amb una cullera de fusta procurant que no quedin grumolls.
Anirem afegint la llet de mica en mica i remenant sense parar. Un cop haguem afegit tota la llet bullirem uns 6-8 minuts a foc mig. Segons com vulguem la beixamel, si més líquida o espessa doncs afegirem una mica més de llet o per el contrari deixarem coure una mica més.
Un cop tinguem llesta la beixamel, la posem per sobre dels canelons i ho repartim bé, seguidament el formatge ratllat i gratinarem fins que siguin al nostre gust.